pátek 17. září 2010

Jak to chodí na kiwi epizoda 2349873

Po palmosněhovém oživení nastává tvrdá kiwi realita:-). Opět pracujeme pro Iana pod Trevorovou laskavou tváří a něžným bičem. Pro většinu místních je to šok a neustále se na nás na to ptají (v sámošce, na ulici apod.). Dali jsme slovo a to se počítá:-).

Vymotáváme zapletené větve z provázků (stringů – skutečně jde o provázek, nikoli o dámské šetřivé prádlo) či z ostatních větví (největší zapletenec čítal 5 větví). Inkriminované větve pokládáme na drát co nejvíce na plocho (často poněkud násilnou formou) a přicvakáváme plastovými sponami – cliping. Kejkle s větvemi se nazývá cracking (lámání v krutu s charakteristickým křupnutím – crack) a twisting (kroucení často až o 470´ i více). Ze začátku jsme toho zlámali až běda a pak přišel Ian a vysvětlil jak co a proč a poté názorně překroutil jednu větev tak, že nám vypadli oční bulvy a někam se zakutálely, ale nebojte po půl hodině jsme je našli mírně ohlodané u Milliny. V Bayi (cca. 3,5x5m) má být +/- 16 větví (v našem případě spíš mínus). Po naklipání větví se zvedne konstrukce a jdeme zase navazovat provázky. A tímhle se tu bavíme téměř tři měsíce s malými obměnami. Neustále nám říkají, že další blok bude horší a další blok ještě horší a ono jo.

Sestava na sadu je Ian (občas), Trevor, Angela a Avi (stálí zaměstnanci), Joe s Ann (Kiwáci, od července jsou bohužel pryč) Steve s Pauline (Kiwáci) no a sedm Čechů - Jáša s Ladou, Pavel s Hankou, Vojta a my. Na začátku srpna odjel Pavel s Háňou (na jih a Fidži) a Jáša (do Čech na státnice) a byli nahrazeni Sašou a Andreou a později Honzou s Tomášem. Jsme profláknutí po celém TePuke jako Czech Gang a Roderici si z nás zase můžou dělat srandu.

Ještě krátká zmínka pro Danču. S politováním ti oznamujeme, že jsi ztratila titul nejukecanější osoba na celičkém dosud objeveném vesmíru, samozřejmě jsi dále držitelkou titulů zasloužilý nosič okurek a zoolog výpravy. Tvého ukecaného titulu tě zbavila Andrea (ledva dvacetiletá) neb reaguje na jakékoli slovo a po té co všichni mlčí reaguje na rádio, bohužel v žádném případě slovní proud nefiltruje přes aparát, který má umístěn mezi ušima. Ála mne neustále děsí, že s Andreou budu pracovat. Legrace ji přešla po té, co pracovala s Andreou celý den a po návratu do chatrče prohlásila TADY BUDE TICHO a hodinu jsem na ní nesměl vůbec mluvit. To má za to, že mě straší:-)).

V půli července k nám přibyli z Moravy Karel (Skácel) s Jitkou, takže nedělní výlety po okolí podnikáme ve čtyřech. Pracují u Rodericků (Jeffa) a jsou legračně vyjukaní, takže jsme drsní radiči a světaznalci (spíš NZ znalci). Karlos se neustále vrtá v autě ve svém či našem (máme stejná jen oni diesel), takže neustále porovnává a hledá špeky. A také objevil a nám oznámil, že naše Lů je 4kolka:-) a to jsme se to dověděli jen po deseti měsících užívaní heč.

Trevor je asi nemocnej. Neustále si z nás utahuje a děla vtípky. Naposled se zcela skřeťácky pochychtával.

Ještě poznámka pro mé drahé přátele vůbec, ale vůbec mě nebaví vozit opilce z hospod obzvláště, když mají blbé kecy a nedej bože se mi snaží pozvracet Lucinku (pozn.kor.: lidi to je vám paráda mít vlastní taxi). Jak jste jistě pochopili sobotní večery jsou zde plodné až inteleguální, minulou sobotu mě nutili tančit – fuj a hamba.

Tak tolik ke kiwi a žití v jeho blízkosti. Smějte se JAK

Žádné komentáře:

Okomentovat